realisaties

Een vederlicht aluminium hefschuifraam met triple beglazing

Een pluimgewicht aluminium hefschuifraam met triple glas

Maximale energiebesparing zonder in te boeten op esthetiek of gebruikscomfort

Voor deze moderne rijwoning in Gent werd een asymmetrisch aluminium hefschuifraam op maat gemaakt. Dat werd omwille van de thermische isolatie wél met driedubbele beglazing (U 0,6) uitgevoerd, maar het blijft er elegant uitzien en ondanks het triple glas ook eenvoudig te bedienen.

Het hefschuifraam principe

Bij het openen van een hefschuifraam wordt de schuivende vleugel eerst iets omhoog gelicht zodat het loskomt uit de dichtingen en veel vlotter rolt. Tijdens het sluiten wordt het eigen gewicht benut om de rubbers aan te drukken. Ook het sluiten van een hefschuifraam verloopt daardoor iets gemakkelijker dan bij een klassiek schuifraam.

Een hefschuifraam is iets duurder in aankoop dan een raam met een klassiek schuifsysteem, maar net omwille van de eenvoudige bediening onze standaard keuze. Alle schuiframen worden bij Alu Build met het hefschuifraam principe uitgevoerd.

Over dit schuifraam

Het aluminium hefschuifraam werd opgedeeld in een vast gedeelte waarin een driedubbele glasplaat met een totaal gewicht van 550 kg werd geplaatst en een smallere, licht hanteerbare schuivende vleugel. Zelfs met driedubbel glas kan men het schuifraam zo zonder al te veel moeite openen en sluiten.

Om het geheel een strak en elegant uitzicht te geven, werden de thermische spacers in dezelfde zwarte kleur als de schuifraam profielen uitgevoerd.

Het resultaat?

Maximale lichtinval tot diep in de rijwoning dankzij een extra large hefschuifraam dat toch eenvoudig te bediening blijft ondanks de zware beglazing.