realisaties

Jumbo glas plaatsing in Hamme

Hoe we een schuifraam met jumbo glas plaatsen

Nog nooit van jumbo glas gehoord?

Wanneer glaspartijen zo groot zijn dat ze de normale maximale transportafmetingen overschrijden, spreken we van jumbo glas. Dikwijls vormen daarbij niet enkel de afmetingen, maar ook het gewicht een uitdaging bij de plaatsing. De grote glaspartijen worden immers vaak met dubbel of driedubbel glas uitgevoerd, wat het totale gewicht snel doet oplopen. Dat was ook in deze rijwoning in Hamme het geval.

Het plan

Wat op het eerste zicht een klassieke verbouwing leek, bleek nadien de aanzet geweest te zijn voor een opmerkelijk resultaat. De achterbouw van deze diepe rijwoning werd voorzien van een jumbo glaspartij en er werd eveneens een speciale dakconstructie voorzien naast het grote raam om meer licht toe te laten. Nu baadt de woning in een zee van licht wat een gigantisch verschil in leef kwaliteit oplevert met voordien.

De challenge

De glasplaat voor de achtergevel had extra large afmetingen en een gewicht van maar liefst 550 kg. Ze was bovendien hoger dan de garagepoort waarlangs ze de woning werd binnengebracht. Gelukkig is een Asterix spider kraan een erg compacte glaskraan die ook in enge ruimtes kan manoeuvreren en een heuse krachtpatser. Het jumbo glas werd ondanks de afmetingen en het gewicht zonder al te veel moeite op de juiste plek gepositioneerd.