Over Ons

Waarom u best bij Alu Build informeert voor luchtdichte ramen

Van houtskeletbouw naar aluminium buitenschrijnwerk

U bent bij een ervaren, betrouwbaar en gespecialiseerd aannemer en vakman aanbeland. Alu Build maakt immers deel uit van Bouwwerken DB in Lokeren. Een firma met jarenlange ervaring in luchtdichte houtskeletbouw waarbij uiterst precies maatwerk en diepgaande kennis over energiezuinig bouwen essentieel zijn. Dat aluminium schrijnwerk op maat en vooral energiezuinige en optimaal luchtdichte ramen en deuren onze specialiteit zijn, is dus zeker niet toevallig.

Luchtdichte ramen voor elke toepassing

Vanuit onze houtskeletbouw activiteiten hebben we massa’s ervaring met energiezuinig bouwen. Om maatwerk aluminium schrijnwerk te plaatsen in veeleisende omgevingen zoals BEN-woningen, energie neutrale woningen, passiefhuizen en houtskelet woningen, bent u bij Alu Build dus zeker aan het juiste adres! Al plaatsen we natuurlijk ook energiebesparende en optimaal luchtdichte ramen en deuren in andere panden zoals particuliere woningen, bedrijfspanden en publieke gebouwen.

Topkwaliteit van Belgische fabrikanten

We zijn behoorlijk kritisch in onze materiaalkeuzes. Alleen met kwalitatief hoogwaardige producten kunnen we immers topkwaliteit afleveren. Daarom kopen we onze aluminium profielen aan bij Reynaers Aluminium en de zonwering bij Pol-Mar-Plast. Dat zijn beide gerenommeerde fabrikanten met een betrouwbare reputatie in het vak en Belgische bedrijven. Doordat we uitsluitend met lokale partners samenwerken, zijn ook snelle levertermijnen en een kleinere ecologische voetafdruk gegarandeerd.

Een bredere kijk

Voor we uw aluminium ramen en deuren op maat vervaardigen, kijken we eerst naar het totaalplaatje. We laten de keuze van de aluminium profielen en het type beglazing niet alleen afhangen van de warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) en uw esthetische voorkeuren, maar ook van heel wat andere factoren. Zo zullen we bijvoorbeeld ook denken aan de criteria voor ventilatie en inbraakwerendheid. Raamprofielen die de natuurlijke ventilatie automatisch bijsturen in functie van de veranderlijke luchtdruk buiten, extra veiligheidscilinders, dievenklauwen en meerpuntssloten of bijkomende zonnewering kunnen we bijvoorbeeld ook voorzien.

Maar ook nog dit

  • liever geen gladde verkooppraatjes, wel eerlijk en technisch onderbouwd advies
  • gratis plaatsbezoek, opvallend competitieve prijzen en transparante prijsoffertes
  • planningen, deadlines en afspraken worden strikt gerespecteerd, zoals het hoort
  • geen tussenpersonen, altijd rechtstreeks contact met zaakvoerder Joris De Bruyn
  • wij zijn niet altijd bereikbaar voor en tijdens de plaatsing, maar ook lang daarna
  • voor extra advies over energiezuinig bouwen maken we met plezier wat tijd vrij
  • we zijn erkend aannemer wat een vereiste is als u energiepremies wil aanvragen

U wil toch eerst persoonlijk afspreken? Wij ook!

Een zorgeloze samenwerking begint bij Alu Build altijd bij een persoonlijke kennismaking. We horen graag wanneer het u best past dat we even langskomen om uw project en onze service en tarieven te bespreken.

Wanneer spreken we af?