realisaties

Ultra isolerende ramen met driedubbel glas in Meise

Ultieme raamisolatie in Meise dankzij driedubbel glas

Een duidelijke opdracht

De eigenaar van deze woning in Meise had 2 specifieke vereisten voor het buitenschrijnwerk. De ramen en deuren moesten zo onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn en super isolerend. De keuze voor aluminium ramen met driedubbel glas (U-waarde 0,6)  was bijgevolg snel gemaakt.

Voordelen van aluminium ramen

De interessante technische eigenschappen maken aluminium erg geschikt voor buitenschrijnwerk. Het materiaal is relatief licht en vlot verwerkbaar om precies maatwerk mogelijk te maken, maar tegelijkertijd ook erg sterk en duurzaam. Aluminium ramen vergen ook geen intensief onderhoud achteraf. Dankzij het weersbestendige karakter kan vocht en vuil niet in het materiaal trekken. De raamprofielen reinigen met een vochtige spons, zal doorgaans al volstaan. Ook de kleurvastheid en het feit dat aluminium 100% recycleerbaar en dus milieuvriendelijk is, zijn interessante troeven.

3 redenen om voor driedubbel glas te kiezen

In lage energie huizen zoals deze woning in Meise is triple beglazing een bijna evidente keuze. De isolatiewaarde van driedubbel glas ligt aanzienlijk hoger dan die bij dubbel glas en ook de akoestische isolatie is merkelijk beter. Drievoudig glas komt bovendien in de meeste gevallen in aanmerking voor diverse premies voor nieuwe beglazing van de netbeheerder, wat de kosten batenanalyse nog aantrekkelijker maakt.