realisaties

Schuiframen plaatsen in Lovendegem

Wij kunnen overal mooie en praktische glazen schuiframen plaatsen

Heel wat redenen om voor glazen schuifdeuren te kiezen

Ook in deze nieuwbouw woning in Lovendegem liet men schuiframen plaatsen. De grote glaspartijen rondom het hele huis laten maximale lichtinval toe, doen de beschikbare leefruimte optisch veel groter lijken en ze bieden tegelijkertijd een panoramisch zicht op de tuin. Er werd ook gekozen om extra glazen schuiframen te plaatsen om de grens tussen binnen en buiten nog meer te doen vervagen.

Er werd ook aan gebruiksgemak gedacht

Doordat de totale overspanning van de glaspartijen en de schuifdeuren in verschillende partities werden opgedeeld, wordt het gewicht per sectie verkleind en blijven de glazen schuifdeuren steeds eenvoudig hanteerbaar. Dat maakt de stap om de deuren te openen nog kleiner en het binnen buiten gevoel nog indrukwekkender.

Hoe zit het met energiebesparing?

Ondanks het feit dat er maar liefst 5 schuiframen op het gelijkvloers werden geplaatst, heeft deze woning toch nog een luchtdichtheid v50 kleiner dan 1. Een minimum aan warmteverlies dus. Dat is trouwens best een opmerkelijk resultaat aangezien schuiframen altijd minder luchtdicht zijn dan gewone ramen.