Optimale bescherming met zonwering

Wilt u uw woning, terras of afdak afschermen van de zon of uw pergola beschermen tegen tocht? Bij Alubuild bent u aan het juiste adres voor uiteenlopende types zonwering die afgestemd worden op uw bouwstijl en persoonlijke voorkeuren. Wij bespreken het ontwerp met u en staan in voor een feilloze plaatsing.

Waarom zonwering interessant is

  • energiebesparing: zonwering biedt meer controle over het binnenklimaat van uw woning, met zonwering houdt u de warmte makkelijk buiten en verhoogt u de energiescore van uw woning
  • comfort: slapen in een donkere ruimte, tv-kijken of werken op uw computer zonder felle zonnestralen in het scherm
  • privacy en veiligheid: zonwering voorkomt dat mensen kunnen binnenkijken, u geniet van meer privacy en veiligheid

Diverse types zonwering

Bij Alubuild kiezen we uitsluitend voor de kwalitatieve en duurzame zonwering van Wilms.

Inbouwscreens

Inbouwscreens worden ingebouwd in de spouwmuur, boven het raam. Hier moet tijdens de bouw van de woning plaats voor voorzien worden, maar u kan wel rekenen op het strakste uitzicht, zonder zichtbare kasten.

Voorzetscreens

Voorzetscreens worden aan de buitenkant van de woning bevestigd zonder dat er kap- of breekwerk moet gebeuren. De kasten zijn discreet, met een afgeschuinde, ronde of vierkante uitvoering. Voor heel grote screens zijn enkel afgeschuinde kasten mogelijk. U kan de kast, geleiders en onderlat laten lakken in een kleur naar keuze die bij de rest van uw woning past.

Opbouwscreens

Opbouwscreens installeren we gelijktijdig met de plaatsing van ramen en deuren. Dit type screen isoleert en ventileert tegelijkertijd. Om te voorkomen dat de ventilatie voor geluidshinder zorgt, kan er ook isolatie binnenin de kast voorzien worden. De voorplaat, de geleiders, de onderlat en de rest van de kast zijn verkrijgbaar in een waaier aan kleuren. Vervolgens kan daar de doekkleur op afgestemd worden.

Zonneschermen

Een zonnescherm of knikarmscherm rolt uit over uw terras heen en beschermt u tegen uv-straling, zonder dat hiervoor permanent zichtbare steunpalen vereist zijn. Wanneer uw zonnescherm opgerold is, zit het netjes weggewerkt in een kast tegen de buitengevel. Niet alleen uw terras is beschermd tegen zonnestralen, maar ook binnen in uw woning blijft het aangenaam fris. Wilt u ook ’s avonds vertoeven op uw terras? Het is mogelijk om uw zonnescherm te voorzien van directe en indirecte ledverlichting die te bedienen of dimmen is via een afstandsbediening.

Terrasoverkapping

Wilt u een permanente terrasoverkapping, eventueel losstaand in het midden van uw tuin? Wij installeren ook vaste aluminium constructies die extra stevigheid garanderen en extra bestand zijn tegen wind. Hiervoor zijn geen zichtbare dwarsbalken vereist en de aluminium constructie kan gelakt worden in een RAL-kleur naar wens.

Verandazonwering

Heeft u een veranda, maar wilt u voorkomen dat het daar tijdens zonnige dagen te warm wordt? Bij Alubuild installeren we zowel horizontale als verticale zonwering voor veranda’s. De unieke spantechniek van onze verandazonwering garandeert dat het doek in elke positie onder spanning blijft. Tegen de wanden kunnen we voorzetscreens bevestigen met kleine kasten, waarbij u ruime keuze heeft tussen doeksoorten en kleuren.

Screens met venster

Om uw pergola of afdak tochtvrij te maken, zijn winddichte voorzetscreens met een venster interessant. U zit op een windstil terras, maar u heeft nog steeds een mooi uitzicht. U beslist zelf over de grootte van het venster en de kastvorm (afgeschuind, rond of vierkant). Bij heel grote screens zijn enkel afgeschuinde kasten mogelijk. De kast, geleider en onderlatten kunnen gelakt worden in een RAL-kleur naar keuze.

Zonwering laten installeren?